Jak stawiać pierwsze kroki w branży cukierniczej

Jak stawiać pierwsze kroki w branży cukierniczej

Jeśli rozpoczynasz swoją przygodę z biznesem cukierniczym, musisz zaopatrzyć się w nowoczesne, wydajne i sprawdzone maszyny. Na rynku dostępnych jest wiele urządzeń w postaci automatów do formowania, dekorowania, wypieku, czy pełnych linii technologicznych. Jednak to, które z nich lepiej sprawdzą się w przypadku Twojej działalności, uwarunkowane jest głównie wielkością przedsiębiorstwa oraz rodzajem produkowanych wyrobów. Które z urządzeń są najbardziej uniwersalne i sprawdzą się w każdej cukierni? Lub które z nich nadadzą się do małej, a które do dużej hali produkcyjnej?

Zdecydowanie łatwiej zaplanować wyposażenie dużej cukierni, w której powstają różnego rodzaju ciasteczka. W przypadku tego typu zakładów doskonałym wyborem będzie nowoczesny automat do formowania. Oferowany przez markę Hasborg Quatromax posiada cztery pojemniki - dwa na ciasto oraz dwa na dekorację i nadzienie. Urządzenie przystosowane jest do pracy z wieloma rodzajami ciasta - parzonym, kruchym, muffinami czy piernikiem. Urządzenie umożliwia produkcję ciasteczek jedno- lub kilkukolorowych, nadziewanych czy dekorowanych w różnych wariacjach. Quatromax może działać zarówno samodzielnie, jak i w zestawieniu z piecem. Maszyna wyposażona jest w wiele funkcji, które zapewniają produkcję ciasteczek o różnych kształtach, nadziewanych czy dekorowanych. Wysokiej jakości maszyna posiada najwyższej jakości podzespoły, łatwe w obsłudze menu i stałą łączność z serwisem. Quatromax bardzo dobrze sprawdzi się w wyposażeniu naprawdę dużego zakładu produkcyjnego, w którym tworzone są rozmaite słodkości.

Z myślą o zastosowaniu w firmach sektora HoReCa stworzono nowoczesną maszynę i pieszczotliwej nazwie Baby-Maxdrop. Automat ma niezwykle kompaktowy rozmiar i bez trudu zmieści się w nawet bardzo małej kuchni restauracyjnej czy hotelowej. Maszyna z powodzeniem wykona pracę kilku specjalistów. Baby-Maxdrop zapewnia możliwość produkcji ciasteczek w wielu formach, kształtach i wzorach. Automat jest energooszczędny, wydajny i bezawaryjny. Urządzenie zostało wykonane z trwałych materiałów i posiada podzespoły uznanych światowych producentów.

W profesjonalnej cukierni nie może zabraknąć wysokiej klasy pieca. Konwekcyjny piec tunelowy od Hasborg wyróżnia się bardzo krótkim czasem nagrzewania oraz wysoką izolacją cieplną. Dzięki temu do pracy pieca potrzeba znacznie mniej energii, co korzystnie wpłynie na koszty eksploatacyjne przedsiębiorstwa. Piec został wyposażony w specjalne okna, zapewniające kontrolę nad wypiekanymi produktami.

Wybierając wyposażenie cukierni warto pamiętać także o maszynach przeznaczonych do pracy z czekoladą, np. kociołku do roztapiania czy oblewarki. Oblewarka przeznaczona jest do dekorowania wypieków w całości lub tylko od góry/od dołu. Dzięk i zastosowaniu odpowiednich modułów, oblewarka może ozdabiać ciasteczka w zygzakowe wzory.
Jeżeli szukasz najwyższej jakości maszyn do wyposażenia cukierni - oferta marki Hasborg bez wątpienia zwróci Twoją uwagę. Znajdziesz tu zarówno linie produkcyjne, jak i pojedyncze maszyny przeznaczone do zastosowania w małych lub dużych zakładach produkcyjnych.

Opinie (0)

Sprawdź opinie o pracodawcy

Producent tonerów DMD Tonery

Al. Sikorskiego 2/7
35-304 Rzeszów

Średnia Ocena

5/5
Hotel w Jarosławiu Coloseum

Kruhel Pełkiński 72
37-500 Jarosław

Średnia Ocena

5/5
Części zamienne do elektronarzędzi MIKRON

Wierzbna 257A
37-500 Jarosław

Średnia Ocena

5/5

Podobne artykuły

Połączenie tradycji i nowoczesności, czyli włoskie meble skórzane

Połączenie tradycji i nowoczesności, czyli włoskie meble skórzane

Jak chronić nagrobki przed szkodnikami i erozją?

Jak chronić nagrobki przed szkodnikami i erozją?

Znaczenie testowania strony pod kątem różnych przeglądarek

Znaczenie testowania strony pod kątem różnych przeglądarek